Borrull Socors i Miguel Hache busquen els 100 fets prescindibles de les falles

  • La comissió del Botànic qüestiona, per xarxes socials, quines cent accions són prescindibles del món faller
  • Coincidint que queden 100 dies per a la plantà, cada dia llançarà la pregunta; Com serien les falles sense…

La comissió del Botànic comença este 6 de desembre una campanya per xarxes socials preguntant-se que passaria si alguna cosa que entenem per imprescindibles desaparega de l’entramat social de les falles. “O és que realment no són imprescindibles determinats fets de la festa” explica la presidenta de la comissió Marina Marín.

Dins de l’equip que treballa la temàtica per enguany, capitanejat per Miguel Hache junt la presidència de la falla i, al que s’incorpora recentment el llorejatt poeta Jose Colero i el dissenyador Gonzalez Piris, es qüestionen 100 elements de la festa prescindibles o imprescindibles, que es representaran la falla i estan representats oportunament al nostre emblemàtic llibret. “És com si llevem una peça presumptament fonamental d’una estructura i el seu equilibri compensa les forces i es manté en peu o, al contrari, cau” explica Hache.

Les primeres preguntes que es qüestionen són els mateixos elements dels béns reconeguts en la declaració de patrimoni de la UNESCO del que acabem de celebrar el V aniversari; falla, pirotècnia, llibret, explicació i relació de la falla, artistes fallers, etc. Al llarg dels cent dies es qüestionen accions o elements d’actualitat, com ara el faller major o portar banda o caramba. També preguntarà pels temes que sempre estan en l’imaginari faller, com la tercera via de l’Ofrena o el blusó per a les dones.

Esta iniciativa va en la línia de la temàtica per a este exercici, l’in100di; jugant amb foc, que repassa els canvis intocables de les falles, aquelles coses que si juguem amb elles, ens podem cremar. Criticarà l’immobilisme faller, com a motor dels canvis socials que es produeixen en les comissions falleres i, que vulguem o no, fa evolucionar la festa. Alguns dels canvis, que hem hagut de fer en setembre, forçosament per la pandèmia, potser continuen en el temps o es quedaran en l’oblit.

La comissió tancarà el cicle del Centenari en esta falla plantada en l’any 101, des de l’any de constitució el 1921, motiu pel qual hem decidit buscar cent elements, accions o estructures que pot ser transformen les estructures falleres, o no!! L’in100di; jugant amb foc la podrem veure plantada dins de 100 dies, en març del 2022 a la nostra demarcació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s