Olegario Sales, Juane Cortell i María Vanacloy guardonats amb el premi Manolo Latorre 2020

El passat 12 de febrer va ser el torn de la falla Borrull-Socors i els seus premis Manolo Latorre, que van ser atorgats en una celebració, acompanyada d’un sopar, que va tindre lloc en el casal de la falla Plaça del Pilar.
L’acte va ser conduït per Hernan Mir i Pilar Bernabé, que no van dubtar a fer gala del seu humor. Van assistir diverses personalitats del món faller i de la política local, formant un públic d’aproximadament un centenar de persones entre les quals es trobaven la Fallera Major de València, Consuelo Llobell; el regidor de cultura festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset; els regidors Pilar Bernabé, Amparo Picó o Giuseppe Grezzi; i la Fallera Major de Borrull-Socors Cristina Martínez al costat del seu president Miquel Canela.
També destacaren membres de la societat fallera actual, com els representants de la Interagrupació, de les federacions de falles d’Especial, de Primera A, Enginy i gràcia, Innovadores i experimentals i, de les Lletres Falleres.
D’una banda, la junta de la falla organitzadora ha atorgat el premi Latorre de contribució a la cultura fallera a Juane Cortell, artista faller. Compta amb una llarga trajectòria professional, i molt lligat a la comissió del Botànic amb la qual va entrar a la ciutat de València.
D’altra banda el jurat del premi a la trajectòria fallera ha atorgat el guardó a Olegario Sales i a María Vanacloy.
Olegario Sales, treballador inesgotable i discret de JCF. Concretament a Secretaria, magatzem. La seua relació amb la gran casa ha sigut llarga, encara que lleugerament intermitent per alguns moments de la seua vida, tornant sempre al mateix lloc. També molt vinculat al besamans de la Verge.
María Vanacloy, la primera dona que va ser presidenta de falla. Va ser a l’abril de 1979 quan es va constituir la Falla Grup de Pescadors en el Perellonet, integrada per dones i un únic home. El càrrec va recaure en ella perquè era la major del grup. Els integrants tenien entre 16 i 19 anys. Va exercir el càrrec durant quatre anys.
En esta nit es va viure la notable absència de Manolo Latorre, que va faltar fa uns mesos, però el seu fill va transmetre l’agraïment de part del seu pare per la continuïtat dels premis. També Miquel Canela, president de Borrull-Socors va dedicar unes paraules a Latorre.
El jurat dels premis Manolo Latorre ha estat format per Evaristo García, Paco LLedó, Fèlix Crespo i Pere Fuset amb l’assessorament de gent de les falles, com ara, Juan Martínez, Ramón Estellés, Pilar Bernabé, Guillermo Serrano, Marina Civera, Inma Guerrero i Ramón Espuig.

Gràcies a AMSTEL, Espolín, Bodegues Arraez, DiseÑarte, Flors Lliso i Artesanies Llobe.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s