L’IN100DI Jugant amb Joc (2022)

A per l’editorial
Al llibret hem seguit les deu recomanacions per l’ús d’un llenguatge senzill, clar, entenedor i igualitari en valencià que ens ha oferit un ventall de possibilitats per a evitar el masculí genèric i defugir solucions que puguen resultar pesades o repetitives.
Una de les coses que pot presumir aquesta comissió és d’amistats i, per això demanar que aporten valor a la temàtica de la falla és el màxim honor. Així només calia oferir un espai on parlàrem d’aquelles iniciatives o canvis que d’alguna manera intenten iniciar pel bé de la festa i unes han eixit bé i altres no tant. Intentem criticar també l’immobilisme d’una festa que cada any és capaç de cremar un projecte i regenerar un de nou, però no ho és per fer canvis significatius en la seua reglamentació.
Per tant, podràs trobar col·laboracions amb el nostre llibret contant les seues experiències, alguna iniciativa o anècdota que han viscut i s’han cremat o pel contrari va significar per a ells o per a la societat un canvi, tant siga des del punt de vista faller o en qualsevol àmbit de la vida… aquella vegada que va ser d’una manera diferent.
Per endinsar-te en el llibret hauries de pensar en eixe joc d’habilitat d’una torre oscil·lant feta de blocs de fusta, el “Jenga”, que es juga intentant llevar un bloc sense que caiga la torre s’encera. Sí, eixe!! A partir d’aquesta imatge podràs construir mentalment la idea de la temàtica d’enguany. Què podria considerar-se imprescindible de la torre (imagina que parlem de les falles) i l’estructura es manté igual? Quines coses podem llevar (si l’immobilisme faller ens deixa) i les falles continuarien sent falles?
Gràcies de nou per deixar-nos, en primer lloc, plantar una falla, poder criticar el que ens agradaria canviar, ocupar el carrer per traure una manifestació artística. I, en segon lloc, gràcies per deixar-nos expressar en aquestes lletres i, per últim, gràcies per llegir-lo.Com cada any, en la falla i en el llibret ens fem ressò de l’actualitat i alcem la veu criticant el que volem fer desaparéixer amb el foc del dia de Sant Josep.
Un any més hem celebrat el Club de les Històries perquè unes bones persones ens parlarem de la temàtica de l’any. Un dia inoblidable on parlaren de #l’in100di, jugar amb foc des del punt de vista d’artistes fallers i persones falleres… Al llarg d’aquest llibret podreu veure aquest logo dissenyat per Miguel Hache en aquelles persones que han participat en el Club.

Un llibret, el llibret, el nostre llibret.

Any rere any estructurem el llibret en funció de la temàtica. Intentem donar-li coherència al contingut partint de la crítica de la falla. Un llibret és l’única cosa que ens queda després de la cendra. És allò que ens recordarà la falla plantada i cremada perquè volíem fer desaparéixer del nostre món les coses roïnes que ens envolten. En este, en el d’enguany, serà l’immobilisme l’eix central!
A més, el llibret és una de les marques d’identitat d’aquesta comissió fallera, que lluita per la cultura valenciana, tal com indiquen els seus estatuts. Així, la llengua del poble valencià i de les persones valencianes s’organitza en aquest llibret per gènere, sense que això determine cap discriminació. El nostre llibret, igual que la falla és una lluita contra el ja establert, el que sempre ha estat així… repassarem quines coses són #pres100dibles i quines són #impres100dibles en les estructures administratives, socials i polítiques de les nostres falles.

Et quedes parat?

Mira el llibret complet (ISSUU)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s