Una processó dels mistos, un camí de foc o un trajecte de fum!

Esta va ser la proposta de la falla, per començar la plantà i finalitzar els actes del 100enari i, tot gràcies a la subvenció de l’Ajuntament de València a les entitats que celebrem aniversari.

El 13 de març citarem als amics, als fallers, als veïns i als professionals del foc. A poqueta nit, en eixe moment que la llum del sol ens deixa, els mistos que formarien part de les nostres falles van il·luminar els carrers Borrull Socors.

Els dimonis de Campanar prengueren la metxa, encengueren la pólvora i il·luminaren el camí d’una falla per plantar. Cada misto, dels cents de la falla gran, estigueren escoltats fins al lloc de la plantà de la falla, de les falles. Els mistos xicotets també volien guardar-se en la seua caixa de mistos, completant la plantà infantil.

Entre carcasses serpentejant pel carrer Borrull, ballant baix el foc, anunciarem al món que la nostra falla lloaria al foc. I així va ser i així arribarem fins a la plaça de Sant Sebastià. Mistos a l’aire i milers d’espurnes de foc donaren pas al castell del 100enari, al castell de pals que Peñarroja ens tenia preparat front l’església.

Va ser la nostra Fallera Major, que amb l’última espurna del correfoc va encendre la metxa de l’avió preparat des del Botànic va impactar amb la façana de Sant Miquel i Sant Sebastià i, una infinitat de carcasses van il·luminar la plaça fins al campanar. Els somriures de la comissió, l’alegria del veïnat i les cares de sorpresa la multitud provocaren l’èxit de l’esdeveniment, que posa punt final als actes del Centenari.

Molts hi han estan els esforços per portar a terme este i tots els actes de celebració dels cent anys de la comissió i, res haguera estat possible sense els fallers i les falleres de la comissió Borrull Socors i l’aportació econòmica de l’Ajuntament de València. Gràcies

Foto Jose Atienza (Quadre d’honor de la comissió Borrull Socors, junt a la presidència de la colla dimonis de Campanar i els gerents de la pirotècnia Peñarroja)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s